Infopavilion 55°09'02.3N 37°23'38.8E

2017, 380 sq.m, Chekhov, Russia

Infopavilion 55°09'02.3N 37°23'38.8E
Address Chekhov, Russia / Area 380 sq.m / Project Year 2017 / Photographs Ilya Ivanov
Chekhov APi a science and creative residence, located 60 minutes and 60 kilometres from Moscow near the city of Chekhov. An area of 210 hectares accommodates an educational campus (10 ha) and a science-art park. The residence is hidden in a forest and is not easy to find without having geo-location coordinates. Next to the pavilion lies the entrance courtyard turned into a Robotic Sculpture Garden by using multiple digital art-objects and installations. The entrance area immerses guests and residents into a special environment of this countryside place.
The information pavilion includes several functions: it is a meeting point and a place to learn about the residence, a summer reception, a place to receive all the necessary information regarding events and the opportunities at the residence, a sports equipment rental, a workshop and a storage, a security checkpoint and living headquarters for staff.
One of the pavilion's walls consists of a metal grid filled with frames with letters which are attached by magnets and can be configured in the desired order. The letters form the facade of the inner garden of the pavilion and also carry the principal message of the residence expressed in four words - Healthier, Wiser, Closier, Happier - which zone the entire territory of Chekhov Api.
The architecture of the info pavilion follows the branding identity of the residence, the main graphic element of which is a digital grid.
The principal message of the residence expressed in four words - Healthier, Wiser, Closier, Happier - which zone the entire territory of Chekhov Api.
The black colour contrasts with the leafy surroundings of the environment cutting it with clear geometric forms. The even grid of the 4x4 meters pavilion's frame overlays on the existing trees and in the places of their absence forms spaces according to the info pavilion's programme. The info pavilion embodies the openness of the residence to people and to nature.
An information pavilion provides shelter from the rain for newly arrived residents and acts as a bus stop between the past and the present, man-made and natural.
The pavilion's lighting allows changing the appearance of the terrace, both automatically during nightfall and manually by adjusting any light scenarios including movement tracking. Each lamp has four LEDs, two warm and two cold shades so the info pavilion can change not only the brightness but also the shade of colour reflecting from the wooden terrace made from larch.